Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου (Κ.Ε.Δ.Χ.)

Η Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Χαϊδαρίου (Δ.Ε.Α.Δ.Χ.) ιδρύθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980 ως εργαλείο ανάπτυξης και υποβοήθησης του έργου του Δήμου.
Σημαντικότερη δραστηριότητά της ήταν η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Δήμου με δράσεις επιχειρηματικού χαρακτήρα.
Παράλληλα, στις δραστηριότητές της περιλαμβάνονταν και η ανάπτυξη προγραμμάτων έρευνας, η υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την απασχόληση, για το περιβάλλον, την ενέργεια, την ανακύκλωση των απορριμμάτων κλπ.
Στα τέλη του 2009 (στις 23/11/2009), η Δ.Ε.Α.Δ.Χ. μετατράπηκε από αμιγής σε Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου (Κ.Ε.Δ.Χ.) και δραστηριοποιείται πλέον στους παρακάτω τομείς :
1. Τομέας Κοινωνικής Προστασίας
2. Τομέας Προώθησης της Παιδείας, του Πολιτισμού και του Αθλητισμού
3. Τομέας Λειτουργίας Δημοτικής Συγκοινωνίας
4. Τομέας Προστασίας του Φυσικού Περιβάλλοντος
Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες καθώς και τα ακίνητα που διαχειρίζονταν ως αναψυκτήρια παλαιότερα η Δ.Ε.Α.Δ.Χ. μεταβιβάστηκαν ήδη στο Δήμο με το δεδομένο ότι η Κοινωφελής Επιχείρηση δεν μπορεί πια να έχει εμπορικό χαρακτήρα.

Έδρα της Κοινωφελούς Επιχείρησης είναι ο Δήμος Χαϊδαρίου.
Διεύθυνση : Στρ. Καραϊσκάκη 138 - Επαύλεως, τ.κ 12461,  Χαϊδάρι
Τηλέφωνα : 2132047-364 ή 367 ή 360

 

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

president


Συμπολίτες και Συμπολίτισσες

Μέσα από την ιστοσελίδα μας μπορείτε να ενημερώνεστε για τη λειτουργία και τις δραστηριότητες της Κ.Ε.Δ.Χ., οι οποίες έχουν καθαρά και μόνο κοινωνικό χαρακτήρα.

Στόχος μας είναι η στήριξη των κοινωνικών δομών του Δήμου με την λειτουργία προγραμμάτων κατ’ εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ), όπως το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι που ενισχύει την κοινωνική συνοχή και βελτιώνει την ποιότητα ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ’ οίκον βοήθειας και το πρόγραμμα Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, του οποίου στόχος είναι η παραγωγική απασχόληση των παιδιών, για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Παράλληλα λειτουργούμε το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων, έναν χώρο συνάντησης των νέων, με κύριο στόχο να την παροχή έγκυρης και έγκαιρης ενημέρωσης σε τομείς ενδιαφέροντος των νέων (εκπαίδευση, Ευρωπαϊκά προγράμματα, επαγγελματική κατάρτιση, ελεύθερος χρόνος κ.λπ.).

Μεριμνούμε για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος με την υλοποίηση δράσεων για τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των δημοτών και της εύρυθμης λειτουργίας της πόλης.

Στις δράσεις της Επιχείρησης ανήκει και η διαχείριση του θεάτρου εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ιστορικής Μνήμης και Ευαισθητοποίησης καθώς και η λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας.

Η πολυσχιδής δράση της Επιχείρησης αποτελεί στην ουσία απαραίτητο εργαλείο υποβοήθησης και στήριξης του έργου του Δήμου για τον λαό του Χαϊδαρίου.

 

 

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Χ.

Λεωνίδας Βουλγαρίδης

HP exam demo H3C exam demo