Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Χαϊδαρίου

Τομέας Κοινωνικής Προστασίας

Στα πλαίσια των διετών προγραμμάτων δράσης θα προγραμματιστεί η δημιουργία και λειτουργία συγκεκριμένων δομών. Σε πρώτη φάση προτείνεται να λειτουργήσουν:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ»

Το Πρόγραμμα Κοινωνικής μέριμνας το οποίο θα λειτουργήσει κατ' εφαρμογή του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ) από το νέο πρόγραμμα «Ενέργειες ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής και βελτίωσης της ποιότητας ζωής ηλικιωμένων και ατόμων που χρήζουν κατ' οίκον βοήθεια αλλά και σε μη ηλικιωμένα άτομα (ΑΜΕΑ, κλπ).

Στο πρόγραμμα αυτό θα απασχολούνται 13 άτομα με ειδικότητες οικιακών βοηθών, κοινωνικών λειτουργών, νοσηλευτών, συμβούλου διαχείρισης προγραμμάτων, φυσιοθεραπευτή, γυμναστή, οδηγού.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ)»

Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, όπου στόχος του είναι η παραγωγική απασχόληση των παιδιών για ορισμένο χρονικό διάστημα της ημέρας, εκτός σχολικού ωραρίου, η σωστή αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου με ατομική ή οργανωμένη δραστηριότητα ή μέσα από οργανωμένες ομάδες εργαστηρίων, καθώς και η εξυπηρέτηση των γονέων.

Τα άτομα που απασχολούνται στο πρόγραμμα είναι 12 και οι ειδικότητες του είναι νηπιαγωγοί, ΔΕ βρεφονηπιοκόμοι, καθαρίστριες, υπάλληλοι γραφείου, γυμναστής, οδηγοί, σύμβουλος διαχείρισης προγραμμάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ»

Πρόγραμμα φροντίδας στο σπίτι ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα ώστε να μπορούν να διαβιούν μόνα και να αναπτύσσουν στα πλαίσια των δυνατοτήτων τους, κοινωνική δραστηριότητα. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες θα βασίζονται σε μια ολοκληρωμένη σωματική – ψυχική και νοητική αξιολόγηση του ασθενούς/εξυπηρετούμενου και της οικογένειάς του.

Στο πρόγραμμα φροντίδας στο σπίτι ατόμων με ψυχιατρικά προβλήματα, θα απασχολούνται 3 άτομα με ειδικότητες ψυχιάτρου, λογοθεραπευτή και παιδοψυχολόγου.

HP exam demo H3C exam demo